TENS UN APARELL ELÈCTRIC O ELECTRÒNIC QUE JA NO FUNCIONA?

No el deixis oblidat a l’armari ni el tiris a les escombraries, recicla’l!

Quan compris un aparell elèctric o electrònic nou, pots lliurar el vell a la mateixa botiga. Des d’allà el farem arribar a una planta de reciclatge. És així de fàcil i proper.

 

  • Els aparells grans (de més de 25 cm) els pots portar en el mateix moment de la compra, durant els trenta dies següents o bé lliurar-los al teu domicili quan et portin l’aparell nou.

 

  • Els aparells petits (de menys de 25 cm) els pots lliurar a qualsevol botiga d’electrodomèstics si en compres un de nou (tens 30 dies per poder fer-ho ) i a les botigues de més de 400m² sense necessitat de comprar-ne cap de nou. Allà hi trobaràs un contenidor especial per deixar-los.

A més, recorda que també pots reciclar els aparells elèctrics i electrònics a través dels diferents sistemes de recollida municipal, com ara les deixalleries, recollida de voluminosos, sistemes porta a porta, etc. Però sobretot: per no generar tants RAEE (residus d’aparells elèctrics i electrònics), hem d’allargar la vida dels aparells i arreglar-los sempre que sigui possible, ja que els aparells elèctrics i electrònics contenen materials que, mal reciclats, són nocius per al medi ambient.

Reciclar-los bé, ara és més fàcil que mai!

Més informació aquí.

TENS UN APARELL ELÈCTRIC O ELECTRÒNIC QUE JA NO FUNCIONA?